19 Şubat 2018 Pazartesi 20:05
Doğubayazıt'ta Öğrenciler için Deneme Sınavı Yapıldı

İlçe genelinde 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler Performans Belirleme Sınavı'na (PBS), 12. sınıf öğrencileri ise Temel Yeterlilik Testi ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na katıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan performans belirleme ve üniversiteye hazırlık sınavına 4 bin 536 öğrenci katıldı. 

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, hazırlık sınavlarıyla öğrencilerin kendini deneme fırsatı bulduklarını söyledi.

Akhan, kaymakamlık ve belediye olarak eğitime katkı vermeye devam edeceklerini belirterek, "Yaşadığımız bilgi çağı birçok farklılığın keşfedilmesinin önemini artırmıştır. Gençlerimiz için yaptığımız 3 ayrı sınava ilçe genelinde 4 bin 536 öğrencimiz katıldı. Katılımın yoğun olması ilçemizdeki öğrencilerin eğitime çok önem verdiğini kanıtlamış oldu. Sınavlarımız devam edecek ve yıl içinde 9, 10 ve 11. sınıflar için 2, 12. sınıflar için de 6 deneme sınavı daha yapacağız." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.