28 Nisan 2018 Cumartesi 19:18
Doğubayazıt'ta Toplu Temel Atıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Şeyh Muhammed Celali Camisi, Taziye Evi ve Yatılı Kur'an Kursu'nun temeli törenle atıldı.

Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma törenine, kardeşlik buluşmaları kapsamında Doğubayazıt'a gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki heyet katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, açılışı kardeş şehir İnegöl'den gelen heyetle gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Doğubayazıt'ta milli ve manevi değerlere bağlı güzel bir neslin yetişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Akhan, "Bu açılışlarla birlikte inşallah Doğubayazıtlılar aslına dönecek. Doğubayazıt, tıpkı Ahmed-i Hani Hazretleri gibi Allah yolundan gidenleri takip edenlerin yeri olacak. Doğubayazıt geçmişte olduğu gibi ilmin, irfanın yuvası haline dönecek. En büyük ümidimiz budur. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Buraya sahip çıkmak, burayı ayağa kaldırmak artık sizin elinizde. Doğubayazıt'ta milli ve manevi değerlere bağlı güzel bir neslin yetişmesi için hep birlikte gayret sarf edeceğiz. İnşallah hayırlı, uğurlu olur. Dualarınızı bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami, taziye evi ve yatılı Kur'an kursunun temeli, Doğubayazıtlı alimlerden Molla Musa Geçit'in yaptığı duayla atıldı.

Törenin ardından vatandaşlara Doğubayazıt'ın yöresel yemeklerinden halise ikram edildi.

Programa, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, AK Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.