08 Şubat 2020 Cumartesi 10:56
Doğubayazıt'tan İdlib'deki ihtiyaç sahibi ailelere insani yardım malzemesi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İlçe Müftülüğünce başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan insani yardım malzemeleri Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

Doğubayazıt İlçe Müftülüğü, bir hafta önce İdlib'de yaşayanlarla mağduru olan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların desteğiyle kısa zamanda toplanan gıda, giyim, battaniye ve benzeri yardım malzemeleri, İlçe Müftülüğüne teslim edildi.

Müftülükte paketlenen yardım malzemeleri daha sonra kamyonla İdlib'e yollandı.

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir, yaptığı açıklamada, toplanan insani yardım malzemelerinin İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

Özdemir, " Doğubayazıt İlçe Müftülüğümüzün koordinesinde İdlib'deki insani drama sessiz kalmamak için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. Çok şükür vatandaşlarımızın da yardımıyla bir hafta gibi kısa sürede bir kamyon yardım topladık ve dualar eşliğinde toplanan yardım malzemesi yüklü aracımızı uğurladık. Yardımlar İdlibli kardeşlerimize gönderilecek." diye konuştu.

Özdemir'in yanı sıra ilçe protokolünden Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, İlçe Tarım Müdürü Salih Akkuş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından yardım malzemeleri dualar ile gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.