09 Şubat 2020 Pazar 11:47
Tendürek Dağı eteğinde 78 yaşındaki hasta için seferber oldular

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 30 kilometre mesafedeki Tendürek Dağı eteğinde bulanan Kızılkaya köyünde yaşayan Mustafa Tilaver, evinde aniden rahatsızlandı.
Vücudunun kasık bölgesinde şiddetli ağrı ve şişkinlik şikayeti olan 78 yaşındaki Tilaver'in ailesi ve köylüler, durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi.


Sağlık ekipleri ise köy yolunun tipiden kapalı olması nedeniyle İl Özel İdare Sekreterliğinden yardım istedi.


Bölgeye iş makineleriyle gelen ekipler, 6 saatlik çalışma ile Tilaver'in yaşadığı 2600 rakımlı Kızılkaya köyüne ulaştı.


Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı bölgeye ulaşamayan ambulans köye yaklaşık 3 kilometrelik mesafede bekledi.


Tilaver, yolun açılmasının ardından köydeki bir minibüse bindirilerek evinden alınıp iş makinelerinin kontrolünde, ambulansın bulunduğu bölgeye getirildi.


Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi ambulansta yapılan 78 yaşındaki Mustafa Tilaver, Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.


Tilaver'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.


İş makinesi operatörü Fecri Bayram, yaptığı açıklamada, 112'den çağrı aldıktan sonra hemen harekete geçip, yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından hastayı sağlık ekiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 09.02.2020 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.