29 Haziran 2022 Çarşamba 21:01
Vali Varol, Karabulak Köyünde İncelemelerde Bulundu

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a incelemelerinde Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk eşlik etti.

27 Haziran’da Doğubayazıt’ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sel felaketinin meydana geldiği Karabulak köyünde incelemelerde bulunan Vali Varol, yetkililerden yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Vali Varol, Doğubayazıt'ta sel felaketinin meydana geldiği Bardaklı köyünde 1, Gürbulak köyünde 3 ve Karabulak köyünde ise 30 olmak üzere toplamda 34 yapının sel sularından etkilendiğini, sel felaketinin meydana geldiği ilk andan itibaren Ağrı Valiliği koordinesinde iş makinelerinin müdahalesi ile kısa sürede sel sularının tahliye edildiğini belirtti. İncelemeleri sırasında, selden etkilenen vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet eden Vali Varol, Devletimizin tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olduğunu vurguladı.

Doğubayazıt Kaymakamlığınca 24 personelden oluşturulan 4 ekip tarafından selden etkilenen hanelerde temizlik faaliyetleri yürütülmekte, AFAD ve Türk Kızılay'a bağlı 100 personel tarafından vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmekte, bölgede Zarar Tespit ve Hasar Tespit Komisyonları tarafından çalışmalar devam etmektedir.

Son Güncelleme: 29.06.2022 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.