22 Mart 2015 Pazar 23:30
100 ABD'li Asker İçin Ölüm Emri

Reuters'a konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, "Bilgilerin doğruluğunu teyit edemem ancak meseleyi inceliyoruz. Çalışanlarımıza her zaman gerekli güvenlik tedbirlerini almalarını ve uygulamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kendilerini "İslam Devleti Hacking Bölümü" olarak adlandıran bir grup, bazı askeri sunucuları, veritabanlarını ve e-postaları hacklediklerini bildirerek, IŞİD'e sempati duyanların öldürmesi için 100 ABD'li askerin bilgilerini ifşa etti.

Amerikalı New York Times'ın haberine göre, bilgiler ABD Hükümeti'ne ait sunuculardan çalınmış görünmüyor. Gazeteye konuşan bir Pentagon yetkilisi de yayınlanan bilgilerin çoğunun kamu kayıtlarında, ev adresi arama sitelerinde ve sosyal medyada bulunabileceğini belirtti.

Mesajda askerlerin isimleri, hangi bölümde çalıştıkları, fotoğrafları ve adreslerinin yanı sıra bazılarının rütbeleri de veriliyor.

13 Ocak akşamında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na ait Twitter ve Youtube hesapları hacklenmiş, Twitter'da atılan mesajlarda Ordu mensuplarına ait olduğu izlenimini veren iletişim bilgilerinin bulunduğu bazı ekran görüntüleri paylaşılmıştı.

Son Güncelleme: 22.03.2015 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.