16 Ekim 2015 Cuma 10:08
ABD Afganistan'da Asker Bulundurmaya Devam Edecek

ABD'li üst düzey yetkililere dayandırılan habere göre ABD Afganistan'da asker bulundurmaya devam etme kararı aldı.

NBC'nin ABD'li üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre ABD Başkanı Barack Obama, 5500 ABD askerini 2017 yılına kadar Afganistan'da tutmayı planlıyor.


Obama önceki yıl 2016 yılı sonuna kadar Afganistan'dan tamamen çekilecekleri, Kabil'deki ABD büyükelçiliğinin güvenliği ile ilgilenen sadece bin askeri ülkede tutacaklarını açıklamıştı. Afganistan’da Mayıs 2014 itibarıyla bulunan 32000 ABD’li asker aynı yılın sonu itibarıyla 9800 sayısına indirilmişti. 


Bir yetkilinin ifadesine göre Obama, ABD'nin bölgedeki politikasını ileri gelen Afgan yetkililerle kritik ediyordu.
Bölgede kalan geniş askeri birlik sınırlı bir misyona sahip olacak. Resmi yetkilinin açıklamasına göre El Kaide ve müttefiklerine yönelik operasyonlar, yetiştirilen Afgan askerler ile icra edilecek.


Afgan güçleri, İslam Emirliği'nin 28 Eylül'de ele geçirdiği Kunduz kentini geri aldı. Ancak ABD'li yetkiliye göre Afganistan'daki dalgalı gündem Obama'nın kararını değiştirmeyecek.

Son Güncelleme: 16.10.2015 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.