12 Ağustos 2017 Cumartesi 11:27
Abd Başkanı Trump Açıklama Yaptı

 ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki iç karışıklıkla ilgili olarak bu ülkeye yönelik askeri seçeneğin de masada olduğunu söyledi.

  • ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırımlar
  • BM'den Venezuela hükümeti ve muhalefetine müzakere çağrısı
  • BM'den Venezuela'ya insan hakları uyarısı
  • Venezuela'da Kongre üyelerinden kurucu meclis aleyhine karar
  • Venezuela'yı çöküşe götüren süreç
  • Venezuela'da askeri üsse saldırı

New Jersey'de bir golf kulübünde tatiline devam eden Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Venezuela'daki ulusal kurucu meclis seçimlerinin ardından süren şiddet olaylarına yönelik seçeneklerinin neler olduğu sorulan Trump, "Venezuela için birçok seçeneğimiz var. Bu arada askeri seçeneği de dışlamayacağım." dedi.

Trump, dünyanın başka bölgelerinde asker bulundurdukları gibi Orta Amerika ülkesi Venezuela için de bu seçeneği değerlendirebileceğini dile getirdi.

Trump, Çin lideri Şi ile Kuzey Kore'yi görüşecek

Ayrıca, Tillerson ve Haley'le Kuzey Kore ile yaşanan gerginliği konuştuklarını aktaran Trump, bu gece Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefon görüşmesi yapacağını bildirdi.

Trump, Kuzey Kore konusunda Çin ve diğer ülkelerle yakın bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 12.08.2017 11:28
Anahtar Kelimeler:
ABDAskeri Seçenek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.