13 Mart 2018 Salı 19:58
ABD Başkanı Trump Dışişleri Bakanı Tillerson'u Kovdu!

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıkladı.

TILLERSON BİLGİLENDİRİLMEDİ, TWITTER ÜZERİNDEN ÖĞRENDİ

Tillerson'un Trump'ın kararını Twitter üzerinden öğrendiği ve Trump ile önceden bu konu hakkında konuşmadığı ortaya çıktı. AFP haber ajansının aktardığına göre, Tillerson görevden alınma nedeni hakkında önceden bilgilendirilmedi.

"MORON DEDİĞİ İÇİN Mİ KOVDUNUZ"

Basın toplantısı sırasında bir gazeteci ile Trump arasında geçen diyalog ise dikkat çekti. Gazeteci Tillerson'un Trump'a "Moron" demesini hatırlatıp, "Tillerson'ı size moron dediği için mi kovdunuz?" diye sordu.

İşte Trump ve gazeteci arasında geçen ilginç diyalog:

Gazeteci: Tillerson'ı size moron dediği için mi kovdunuz?

Trump: Ne?

Gazeteci: Tillerson'ı size moron dediği için mi kovdunuz?

Trump: Bir daha söyleyin.

Gazeteci: Neden şimdi?

Trump: Kendisinin aklına saygı duyuyorum. Beraber içinden geçtiğimiz sürece saygı duyuyorum. İyi bir ilişkimiz ve kimyamız var. İnsanlar niye anlaşırsa o yüzden…ben daha ilk günden Mike Pompeo ile iyi anlaştım…açıkçası Rex ile de anlaşıyorum. Rex'e iyi şeyler diliyorum. Çok mutlu olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar yaptığı hizmet için teşekkür ediyorum ama en başran beri Mike ile çok iyi bir kimya yakaladık.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.