08 Şubat 2018 Perşembe 21:40
Abd Esed Rejimini Vurdu

ABD'den yapılan açıklamaya göre, Esed rejimi yanlısı güçler yaklaşık 500 kişiyle ve ağır silahlarla, PYD'nin Deyr ez Zor'daki ana merkezine saldırı düzenledi.

ABD, olayı "provoke edilmemiş bir saldırı" olarak tanımladı ve bu saldırıya cevap olarak bölgede hava saldırıları düzenledi.

Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan ABD'li bir yetkili, top ve hava saldırılarında 100'den fazla Esed rejimi yanlısı milisin öldüğünü açıkladı.

Suriye devlet televizyonu, ABD'nin milisleri vurduğunu doğruladı. Televizyon Esed rejimi yanlısı güçlerin IŞİD'le savaşmak için bölgede bulunduğunu öne sürse de, hem ABD/PYD'nin hem de Esed rejiminin bölgede bulunan zengin petrol yataklarını ele geçirmek için çatıştığı belirtiliyor. 

Son Güncelleme: 08.02.2018 14:40
Anahtar Kelimeler:
ABDEsedEsed Rejimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.