07 Aralık 2019 Cumartesi 12:21
ABD'nin Florida eyaletinde 3 ABD Askerinin öldüğü Saldırının Detayları

ABD'deki hava üssü saldırısının detayları ortaya çıktı

ABD'nin Florida eyaletinde, 3 ABD askerinin ölümü 10'unun da yaralanması olayını, Suudi Hava Kuvvetleri mensubu Muhammed Said Şemrani'nin gerçekleştirdiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıyı düzenleyen Muhammed Said Şemrani'nin, eğitim için Pensacola'ya gelen ve Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne mensup Teğmen olduğu açıklandı.

Şemrani'nin olayın ardından polisler tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da düzenlenen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenleyen bölge yetkilileri, olaya "yabancı bir ülke vatandaşının" karıştığını ifade ederek, soruşturmanın FBI tarafından devralındığını belirtti.

16 binden fazla askerin ve 7 binin üzerinde sivil çalışanının bulunduğu Pensacola Üssü, saldırı sonrası giriş ve çıkışlara kapatıldı.

ABD Donanması, saldırıyı düzenleyen Suudi vatandaşıyla birlikte toplamda 4 kişinin öldüğünü duyururken, yaralanan 10 kişinin çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını açıkladı.

Saldırının zamanlaması da dikkat çekti. Saldırı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü Siyonist terör çetesinin başkenti ilan etmesinin yıl dönümünde gerçekleştirildi.

Öte yandan Twitter'da Şemrani'ye ait olduğu ifade edilen bir hesabın saldırı öncesinde yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Hesapta son dönemlerde İslam dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerine dair paylaşımlar yer alıyordu. Twitter söz konusu hesabı askıya aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.