13 Aralık 2016 Salı 13:10
ABD'den İsrail'e savaş uçağı verdi !

İsrail Silahlı Gücü'nden yapılan yazılı izahta, hava şartları sebebiyle birkaç saat gecikmeli olarak İsrail'e erişen Adir F35 tipi iki savaş uçağının Necef Çölü'ndeki Navatim Hava Üssü'ne iniş yaptığı bildirildi.

Savaş jetlerini teslim almak için üstte tertip eden merasime İsrail Reisicumhur Reuven Rivlin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Genekurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Ashton Carter'ın da katıldığı belirtilen izahta, Adir F35 jetlerinin "dünyanın en gelişmiş savunma ve saldırı savaş uçakları arasında bulunduğu" bilgisine yer verildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot, teslim alınan F35'lerin 2017 seneninde kullanılmaya başlayacağını söyledi. İsrail resmi radyosunun haberinde de Adir F35 uçağının tanesinin İsrail'e 100 milyon dolara mal olduğu dile getirildi.

Önceden Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'den 33 F35 tipi savaş uçağı siparişi veren İsrail, geçen ay 17 yeni siparişle stokuna katacağı F35'lerin sayısını 50'ye yükseltmişti. "Hayalet uçak" olarak adlandırılan F35 jetleri, yakıt ikmaline gerek kalmadan uzun müddet havada kalabilme ve kuvvetli radar sistemi gibi özellikleriyle biliniyor.

CARTER VE LİBERMAN BİRARAYA GELDİ Diğer taraftan, savaş jetlerinin teslim merasimine katılmak için İsrail'e gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Carter'ın, merasimden önce İsrailli mevkidaşı Liberman ile Tel Aviv'de bir müzakere gerçekleştirdiği bildirildi.

Pentagon'dan yapılan yazılı izahta, iki bakanın ülkeleri arasındaki "derin ve kuvvetli" ilişkileri ele aldıkları belirtilen görüşmede, "Ortadoğu'daki rizikoları değerlendirerek DEAŞ'a karşı son zamanda yürütülen askeri operasyonlarla alakalı ortak bakış açılarını paylaştıkları" dile getirildi.

 

Son Güncelleme: 13.12.2016 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.