17 Ağustos 2017 Perşembe 16:55
Açlık Grevine Başlayan Kerrubi'den 'Adil Bir Şekilde Yargılanma' Talebi

İran'da 6 yıldır ev hapsinde tutulan ve yargılanma hakkı engellendiği gerekçesiyle dün açlık grevine başlayan muhalif lider Mehdi Kerrubi (80), kendisine uygulanan tecridin "gayri ahlaki ve anayasaya aykırı" olduğu görüşünde.

  • İranlı muhalif lider Kerrubi açlık grevine başladı
  • Üniversite öğrencileri Musevi ve Kerrubi'nin serbest bırakılmasını istedi
  • İran'da muhalif lider Kerrubi'nin oğluna 'hapis cezası'
  • İranlı muhalif lider Kerrubi'nin danışmanına hapis cezası
  • İranlı muhalif liderin istifası kabul edilmedi
  • İran'lı muhalif lider Kerrubi'den Ruhani'ye mektup

"Saham" haber sitesine açıklamalarda bulunan Kerrubi'nin eşi Fatma Kerrubi, muhalif liderin, savunma hakkı tanınmadan 6 yıldır haksız yere ev hapsinde tutulduğunu belirterek, "Eşim, Meclis Başkanlığı yapmış biri olarak, kendisine uygulanan tecridin kanunsuz, keyfi ve gayri ahlaki olduğunu, yasalara aykırı bu tarz bir özgürlük kısıtlamasının kimsenin hakkı olmadığını düşünüyor." dedi.

Fatma Kerrubi, "cezanın" mahkemede savunma alındıktan sonra verilmesi gerektiğini kaydederek, "Eşim, bu gidişatın hiçbir savunma fırsatı verilmeden ölüme terk edilme anlamına geldiğini söylüyor." ifadesini kullandı.

Talep ettikleri mahkeme süreciyle ilgili de çekinceleri olduğunu, özellikle adil bir yargılamanın gerçekleşmemesinden endişe ettiklerini dile getiren Fatma Kerrubi, buna rağmen, muhalif liderin halkın önünde kendisine yönelik tüm suçlamalara cevap vereceğini ve mahkemenin kararını da kabul edeceğini söyledi.

Aile olarak eşine uygulanan ev hapsinden olumsuz etkilendiklerini, kendi evlerinde dahi rahat bırakılmadıklarını vurgulayan Kerrubi, "24 saat dinleme cihazları ve kameralarla birlikte emniyet güçlerinin bulunduğu evde nasıl huzurlu yaşayabilirsiniz?" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 17.08.2017 16:56
Anahtar Kelimeler:
Açlık GreviMehdi Kerrubi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.