03 Ağustos 2018 Cuma 14:58
Afganistan'da Camiye Bombalı Saldırı 20 Kişi Öldü

Yerel medyaya göre Gardez kentinde Şiilerin gittiği İmam Zaman camisine iki intihar bombacısı saldırdı.


TOLOnews adlı haber ajans görgü tanıklarının yaklaşık 30 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu duyurdu.
 

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Ancak ajansa konuşan Paktiya Polis Şefi Muhammed Mandozay en az 20 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını söyledi.
Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.


Hükümetle barış görüşmelerine başlamayı kabul etmesi için üzerinde baskı olan Taliban son aylarda büyük kentlerdeki şiddetli saldırıları üstlenmedi.

Ancak IŞİD son aylarda Celalabad ve başkent Kabil'de hükümete ait binalardan ebelik eğitimi veren bir merkeze kadar çok çeşitli hedeflere ölümcül saldırılar gerçekleştirdi.

Geçen ay IŞİD mensubu bir intihar bombacısı Kabil Uluslararası Havalimanı yakınlarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş ve saldırıda 23 kişi ölmüştü

Son Güncelleme: 03.08.2018 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.