25 Ağustos 2017 Cuma 15:23
Afganistan'da Cuma Namazı Öncesi Bombalı Saldırı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Cuma namazını kılmak için camide toplanan Şiilere yönelik bombalı eylem düzenlendi. Saldırıda en az 14 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş, İmam Zaman Camisine yönelik bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada silahlı 3 kişinin Camiye girerek ateş açtığını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Daniş, ‘14 kurban var’ derken kaç ölü ve yaralı olduğuna özel vurgu yapmadı.

Saldırı halen devam ediyor.

Gulam Rıza adındaki görgü tanığı Associated Press’e yaptığı açıklamada ‘burada, namazın başlaması için bekliyorduk, bir intihar eylemcisi geldi ve güvenlik görevlilerini öldürdü, kapıdaki diğer görevliye ateş açtı ve onu da öldürdü’ şeklinde konuştu.

Afgan Polislerinin Camiyi temizlemek için bölgeyi kordon altına alarak çalışma başlattığı ifade edildi.

Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmasa da Afganistan’da faaliyet gösteren Taliban ve El Kaide’nin ibadethanelere eylem düzenlemediği, IŞİD’in ise Sufi ve Şiilere ait ibadethaneleri bombalı saldırılarla hedef aldığı biliniyor.

Son Güncelleme: 25.08.2017 15:27
Anahtar Kelimeler:
SaldırıIşidDAEŞ Bomba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.