08 Ağustos 2020 Cumartesi 19:17
Afrika’da vaka sayısı 1 milyonu aştı

Koronavirüs (Covid-19) salgınından en az etkilenen ve ülkeleri arasında bir ülkeden diğerine vaka sayıları değişiklik gösteren Afrika’da, koronavirüs vakalarının sayısı bir milyon sınırını aştı.

Fransız haber ajansının (AFP) haberine göre, kıta genelinde yaklaşık 1 milyon 54 vaka ve en az 21 bin 724 salgına bağlı ölüm kaydedildi. Bu, dünya genelinde kaydedilen toplam vakalarının yaklaşık yüzde 5’ini oluşturuyor. Afrika’daki Hastalık Kontrol Merkezine göre kıtadaki 54 ülkeden beşinde kaydedilen vakalar, toplam vakaların yüzde 75'ini oluşturuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) perşembe günü, birkaç Afrika ülkesinin günlük vaka sayılarında son günlerde yaklaşık yüzde 20'lik bir azalma kaydedildiğini belirtti.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, “Bu şekilde devam edip etmeyeceğini kesin olarak söyleyebilmek için bir süre daha beklemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu. Test sayısının düşük olmasının ve test yapılması için gerekli materyal eksikliğinin "sürekli bir meydan okumaya" neden olduğunu vurgulayan DSÖ'ye göre, vaka oranları onlarca ülkede artmaya devam ediyor ancak bu artış “hızlı bir artış değil.”

Afrika’daki bir milyon vakanın büyük bir kısmının kaydedildiği ülkeler; Güney Afrika, Cibuti, Gabon, Cape Verde.

Afrika’da salgından en çok etkilenen ülke olan Güney Afrika’da, kıtada kaydedilen vakaların neredeyse yarısı 538 bin 184 vaka kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.