06 Kasım 2018 Salı 15:31
Ahmed El Hamdan: ”Molla Ömer Öyle Mütevaziydi Ki Onu Şoför Zannettim”

Güvenlik Politikaları Uzmanı Ahmed El Hamdan resmi sosyal medya hesabından paylaştığı kısa bir mesajda El Kaide’nin eski askeri lideri Ebu Leys El Libi’nin İslam Emirliği Taliban Hareketi kurucu lideri Molla Ömer hakkındaki bir anısını aktardı.

Ahmed El Hamdan şunları yazdı:

“Ebu Leys El Libi Molla Ömerin şoför olduğunu zannetmiş.

Şeyh Ebu El Munzir El Libi “Bildiğimizden başka bir şeye tanıklık etmeyiz” risalesinde Taliban yönetiminin özelliğine vurgu yaparak şöyle diyor:

Şeyh Ebu Leys El Libi, Rabbaninin ölümü üzerine Molla Ömer’i ziyaret etmiş ve olanları bana anlatmıştı. Ebu Leys ziyaret sırasında Müminlerin Emiri Molla Ömerin ikindi namazını kıldırdıktan sonra camiden çıkarak tevazu halinde “betto”sunu -Afganların başlarına örttüğü şal- çıkarıp yere serdiğini ve üzerine oturup insanlardan taziye kabul ettiğini anlatmıştı.

Ebu Leys ayrıca bana başka bir toplantıda yaşadıklarını anlatarak Molla Ömerin diğer insanlardan hiç ayırt edilmediğini nakletmişti. Ebu Leys diyor ki Molla Ömer sıradan insanlardan ayırt edilmiyordu ve nihayet kendisini bana gösterdiklerinde yemin ederim onun özel bir şoför olduğunu zannettim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.