03 Temmuz 2016 Pazar 23:13
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: bazı milletvekillerinin kaldırılması hakkında konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, "Madem biz hukuk devletiyiz, madem hukuka saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz, gidin o zaman suçunuz yoksa bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesabınızı verin. Bunu yapmayıp halkı tahrik etmeye çalışıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyorlar.” dedi.

Yılmaz, Ilıcalar Belediyesince Cevdet Yılmaz Parkı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bölgedeki vatandaşların devletine ve milletine bağlı olduğunu söyledi.

Bölge halkına her zaman hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir taraftan özel idareyle köylerimize altyapılar ve köy içi parke taşlarına kadar belli çalışmalar yaptık. Diğer taraftan Ilıcalar’da üniversitemiz belli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonuçlandığında kaplıca tesisleri çok daha farklı bir hale gelecek. Bir de Ilıcalar’ın yıllardır beklediği bir sulama meselesi vardı. Çok şükür o sorunu çözmek bize, AK Parti hükümetine nasip oldu. Neredeyse bir asırdır bu toprakların beklediği bir projeydi. Sularımız akacak, ovalarımızı, tarlalarımızı sulayacak, Ilıcalar’ın bereketi artacak."

Dertlerinin hizmet yapmak olduğunu söyleyen Yılmaz, AK Parti'nin demokratik adımlar atarak bölgeyi rahatlattığını ifade etti.

Yılmaz, AK Parti'nin başörtüsü, anadil ve insanların temel hakları konusunda çok önemli ilerlemeler sağladığını dile getirerek, "Bir taraftan da insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ürettik. Başkaları, topluma söyleyecek hiçbir şeyleri olmayan çevreler hiçbir hizmet yapmadıkları halde sabah akşam bunu gölgelemeye çalışıyorlar. Çok şükür Bingöl halkı, Ilıcalar halkı bunlara prim vermiyor."

- Dokunulmazlıkların kaldırılması

HDP'li milletvekillerini eleştiren Yılmaz, mahkemeye gitmeyen vekillerin mağdur edebiyatı yaparak halkı tahrik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

“Hatırlarsanız bu dokunulmazlıkları da kaldırın diyorlardı. Birçok konuşmalarında biz hazırız, kaldırın bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok, mahkemelere gidelim diyorlardı. Meclis karar verdi, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Şimdi de bakın kaçıyorlar, mahkemeye bile gidip ifade vermiyorlar. Madem biz hukuk devletiyiz, madem hukuka saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz, gidin o zaman suçunuz yoksa bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesabınızı verin. Bunu yapmayıp halkı tahrik etmeye çalışıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyorlar. Birçok yerde, bu çukur siyasetinde, siyasetten çukur içinde kaldıkları için başka yollarla halka bir mağduriyet havası oluşturmaya çalışıyorlar. Halkımız bu işleri gayet iyi biliyor, kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bu propagandalara da pabuç bırakmayacaktır."

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dikkati çeken Yılmaz, terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Terörün karşısında da Ilıcalar gibi hepimiz dimdik duracağız. Bir gün bu terör de ülkemizin gündeminden düşecektir inşallah. O zaman çok daha hızlı bir şekilde kalkınacağız, demokrasiyi de çok daha güzel yaşayacağız, özgürlüklerimizi de rahat yaşayacağız. Bunlar biraz da bölgemizden, Suriye’den, Irak'tan kaynaklanan meseleler. Bunlar da ortadan kalktıkça o ülkelere, İslam dünyasına da bir huzur, barış gelmesini de bu vesileyle Allah’tan niyaz ederim. İslam dünyasında huzur olmadan Türkiye’de de tam anlamıyla huzur olmaz. Bunun için de hükümet olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz."

İftar Programına, Yılmaz'ın yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Son Güncelleme: 05.09.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.