30 Ekim 2016 Pazar 15:54
AKP'li Mustafa Şentop: Başkanlık Sistemi 10 Günde Getiriyoruz !

 ABD’dekinden farklı olarak biz federal değil, üniter başkanlık ve tek meclis öneriyoruz” dedi. Başkanın yetkilerine de değinen Şentop, “Şu anki sistemde hükümetin hem OHAL ilan etme hem de KHK ve tüzük çıkarma yetkisi var. Biz bütün bunlara karşılık başkana sadece kararname çıkarma yetkisi veriyoruz. ABD Başkanı’na verilen yetkiden daha az yetki veriyoruz” ifadesini kullandı.

Şentop, başkanlık sistemini tekrardan gündeme getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında da “Sayın Bahçeli’nin ve MHP’nin bugüne kadarki tutumuna bakarsak, tuzağa çekme ya da taktiksel hesaplar içine gireceklerini sanmıyorum. Böyle bir oyuna girmeleri için bir sebep de yok. AK Parti’nin Meclis’e öneri getirmesini sağlayıp sonra reddetmekle bu iş kapanır mı? Kapanmaz. Millet “Hayır” derse o zaman gerçekten kapanır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.10.2016 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.