26 Ocak 2017 Perşembe 18:57
AKP'nin kitapçığında Devlet Bahçeli ayrıntısı

Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumu öncesi hükümet partisi AKP de kolları sıvadı. Parti, bu kapsamda ilk yazılı materyal olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve sistemin genel faydalarının anlatıldığı kitapçık hazırladı. AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığınca hazırlanan “Kararımız Evet” başlıklı kitapçıkta sistem, “Kalıcı siyasi istikrar”, “Hızlı ve etkili icraat”, “Güçlü yasama, güçlü icraat”, “Güvenli ve huzurlu Türkiye”, “Güçlü Meclis, güçlü temsil”, “Birlik ve uzlaşma” ve “Güçlü yönetim, güçlü Türkiye” vurgusuyla 7 başlık altında anlatıldı.

Kitapçığın “Kalıcı siyasi istikrar” başlıklı sayfasında, seçimden mutlaka tek başına iktidarın çıkacağı, siyasi istikrarın kalıcı hale geleceği, iki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacağı ve hükümet kurulmama sorununun yaşanmayacağı savunuldu. “Hızlı ve etkili icraat” bölümünde ise hızlı ve etkili yönetimin, ekonomik büyümenin, refahın ve kalkınmanın garantisi olacağı ifadelerine yer verildi.

“Güçlü yasama, güçlü icraat” başlıklı sayfada ise vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceği, yasama ve yürütmenin güçleneceği, devletin gerçek sahibinin millet olacağı, yönetimde çift başlılığın ortadan kalkacağı, hükümetin icraat, Meclisin kanun yapacağı ve hükümeti denetleyeceği, Meclis ve hükümetin gerçek anlamda ayrılacağı ve her ikisinin de millet tarafından seçileceği ve denetleneceği anlatıldı.

“TERÖRLE MÜCADELE”

“Güvenli ve huzurlu Türkiye” bölümünde ise terörle mücadele vurgusu yapıldı. Burada “güçlü hükümetin, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacağı, yeni sistemin terörle mücadeleye güç katacağı, kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarının daha etkin şekilde işletileceği, terörle etkin mücadele edileceği, terörün Türkiye’nin gündeminden düşürüleceği, güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacağı, vatandaşların özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacakları” konusu işlendi. Kitapçıkta yeni anayasa taslağı için ‘daha etkin ve güçlü devlet yapısı vurgusu’ yapıldı ve bunlar madde madde sıralandı.

Son Güncelleme: 26.01.2017 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.