20 Mayıs 2015 Çarşamba 20:01
Aliyev Yangın Yerine Gitti

Aliyev, incelemelerin ardından yangının soruşturulması için kurulan komisyon üyelerine, olayın sebebinin araştırılması, zarar görenlere ve hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım yapılması talimatı verdi.

İlham Aliyev, daha sonra Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, İçişleri, Olağanüstü Haller, Milli Güvenlik, Sağlık, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanları ile Bakü valisinden oluşan komisyon üyeleriyle Cumhurbaşkanlığında toplantı yaptı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan Aliyev, "Sorumlular ciddi şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Binanın dış kaplamasındaki kalitesiz ve çabuk yanan malzemeye işaret eden Aliyev, Bakü'de benzer malzemeyle kaplanmış tüm binalarda denetleneceğini, tehlikeli olduğuna karar verildiği takdirde tüm kaplamaların söküleceğini kaydetti.

Aliyev, binanın kısa zamanda devlet tarafından onarılacağını, eşyaların temin edileceğini, yanan evrakların da yeniden verileceğini ifade etti.

Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva da Sağlık Bakanı Oktay Şireliyev ile yaralıları hastanede ziyaret etti.

Bakü'de dün yerel saatle 11.00'de başlayan yangın, beş saat süren çalışmaların ardından söndürülmüştü. Olayda beşi çocuk 14 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılanlardan birinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Son Güncelleme: 20.05.2015 20:02
Anahtar Kelimeler:
ALİYEVYangın Yerine Gitti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.