04 Mayıs 2015 Pazartesi 20:44
Almanya'dan Savaş Tazminatı Açıklaması

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın kabinesi bu açıklamayı olumlu karşıladı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan bomba bir açıklama geldi. Süddeutsche Zeitung’a konuşan Gauck Yunanistan’ın Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı için istediği savaş tazminatına değinerek, “Bizim gibi tarih bilinci yüksek bir ülke için yapılacak doğru şey tazminat olasılıklarını düşünmektir” diye konuştu. Geçen Cuma günü Yunanistan’da Nazilerin ülkede öldürdükleri insanların anılma günüydü.

Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, Yunanistan'ın İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Almanya'dan savaş tazminatı talebiyle ilgili siyasi partiler tarafından komisyon oluşturulması için öneri sunmuştu. Konstantopulu'nun, bu konuda daha önce oluşturulan komisyonun geliştirilerek yeniden yapılanmasını öngören önerisinin yarın parlamentoda görüşülerek karara bağlanacağı bildirilmişti. Yunanistan Adalet Bakanı Nikos Paraskevopulos  2000 yılında alınan bir mahkeme kararını anımsatarak Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı için savaş tazminatı isteyebileceklerini belirtmişti.

Son Güncelleme: 04.05.2015 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.