30 Temmuz 2016 Cumartesi 18:36
Almanya'yı FETÖ Korkusu Aldı

Türkiye'de darbe girişimi yapmaya teşebbüs eden Fetullahçı Terör Örgütü'nde yakınlığıyla da bilinen 24 okul, yaklaşık 300 dernek ve de 150 okul derslerine yardımcı kurs da bulunuyor. Alman devletininde  raporlarında, örgütün şeffaf olmayan yapısına da dikkat çekiliyor.

Birçok Avrupa ülkesinde de olduğu gibi Almanya'da da FETÖ'ye yakınlığıyla da bilinen çok sayıda kurum ve de derneğin varlığı dikkati çekiyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde de olduğu gibi Almanya'da da eğitim alanındaki çalışmalarıyla da faaliyete başlayan FETÖ taraftarları, medya ve de ekonomi alanlarındaki faaliyetleri ve de diyalog dernekleriyle çeşitli alanlara yayıldı. FETÖ'yle ilgili olası tehdit, Almanya'nın da raporlarına da yansıdı.

Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesinin de 2014 yılında uzmanlardan aldığı bilgilerle de hazırladığı rapora göre, ülke genelinde bu örgüte yakınlığıyla da bilinen 24 okul, yaklaşık 300 dernek ve de 150 okul derslerine yardımcı kurs da  bulunuyor. Bunun yanı sıra "ışık evleri" olarak nitelendirilen, üniversiteye giden öğrencilerin kaldığı çok sayıda apartman dairesi de Almanya'da faaliyet gösteriyor.

Son Güncelleme: 30.07.2016 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.