29 Ekim 2017 Pazar 16:16
Amerika Genç Nüfusunun Yarısı Müslüman

Ünlü araştırma şirketi PEW'den gelen son raporlar, ABD'de 2000 yılı sonrası doğum oranlarında Müslümanların üstünlüğünü ortaya koyuyor.

Bu da ABD'de Müslüman genç nüfusun önümüzdeki yıllarda daha da artacağının bir işareti oldu.

PEW'in yaptığı araştırmaya göre ABD'de 2000 sonrası doğan nesil toplam nüfusun yüzde 32'sini oluşturuyor. Fakat bu yüzde 32'lik kısmın yarısı ABD'li Müslüman gençler. Yani 2018'de reşit olacak ABD'li gençlerin yarısını Müslümanlar oluşturuyor.

ABD'ye Müslüman göç akımı 1981-1999 arası yoğunlaşmıştı. Bu dönem Müslümanlarının hepsi artık erişkin statüsünde sayılıyor. Fakat bir sonraki yıl reşit olacak ABD'li Müslüman gençlerin sayısı o dönem gelen göçleri ikiye katlamış durumda.

Araştırmalarda ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise 2000 sonrası doğumlu Müslümanların yüzde 52'sinin yabancı ülkede doğmuş olması. Erişkin Müslümanların ise yüzde 64'ü göçmen asıllı. Bu da ABD'de yerleşik bir Müslüman nüfusun oluşmaya başladığını gösteriyor.

ibtimes'ın haberine göre pek çok sosyolog 2000 sonrası doğan Müslümanların, öncesindeki Müslümanlara göre daha farklı, fakat ABD'nin bozulmuş kültüründen de bir o kadar etkilenmiş olduğunu söylüyor. Fakat bu neslin çok daha yetenekli ve zeki olduğunun görülmesi ABD'li Müslümanların da şevkini arttırıyor.

Son Güncelleme: 15.11.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.