03 Haziran 2016 Cuma 18:48
Anayasa Mahkemesinin Dokunulmazlıklarla İlgili Kararı

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anayasaya Mahkemesinin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar milletin iradesiyle örtüşmektedir." dedi.

Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin dokunulmazlıklar konusunda tutunduğu tavrı eleştirdi.

Anayasa Mahkemesinin, dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddettiğini anımsatan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesinin dokunulmazlıklarla ilgili verdiği karar milletin iradesi milletin iradesiyle örtüşmektedir. Tabi burada ilginç olan 'dokunulmazlık kalksın' diye kamuoyu oluşturanlar, her gittikleri yerde 'biz dokunulmazlığın kaldırılmasından korkmuyoruz' diyenler, işte CHP'nin lideri... 'Erkekseniz sizde dokunulmazlığınızı kaldırın' diyenler, biz 'buyurun hodri meydan herkesin dokunulmazlığı kalksın' dediğimizde TBMM'de anlamsız bir şekilde dün söylediklerini inkar ederek, her zamanki siyasetini yapan bir CHP'yi bulduk. Netice itibarıyla ikinci tur oylamada CHP'nin içerisindeki birtakım insanların da oy vermesiyle dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verildi. Ne yazık ki dokunulmazlığın kaldırılmasına bazı milletvekilleri oy veren CHP, HDP'yle birleşerek, maalesef yine dokunulmazlığın iptali yönünde birlikte, hatta HDP'den daha önce koşarak, Anayasa Mahkemesine gittiler."

Tüfenkci, Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesinin yayınlanmasının ardından daha ayrıntılı bir değerlendirme yapılabileceğini vurgulayarak, "Bundan sonraki yargının görevidir. Yargı, suçu olanların, suç işleyenlerin gereğini yapar." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.