31 Aralık 2018 Pazartesi 18:01
Artık Sadece Kurtarılanlar Satılacak

Hayvan hakları grupları yeni yasayı "olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre bu gruplar, ticari kazanç için hayvan yetiştirilen bu sektörün giderek büyümesinin hayvanlara kötü muameleye zemin hazırladığını, birçok hayvanın fiziksel ve duygusal şiddete maruz kaldığını söylüyor.

ABD'DE HER YIL 1,5 MİLYON HAYVAN UYUTULUYOR

ABD'deki barınaklara her yıl ortalama 6,5 milyon hayvanın getirildiği ve bunlardan 1,5 milyonunun uyutulduğu belirtiliyor.

California Eyalet Meclisi'nde 2017 sonunda kabul edilen yasayla Pet Shop'lardaki her hayyanın, barınaktan alındığını kanıtlayacak sertifikası olacak. Yasa, doğrudan hayvan sahiplerinden alınan hayvanlar için bir düzenleme içermiyor.

Yasa tasarısını sunan milletvekili Patrick O'Donnell, "Bu yasa, sadece 4 ayaklı dostlarımızın değil, hayvan barınakları için her yıl yüz milyonlarca dolar ödeyen vergi mükellefllerinin de yararına" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.