20 Ocak 2020 Pazartesi 17:13
Aslanlar Açlıktan Ölüyorlar!

Ülke şok edici bir ekonomik krizin pençesinde olduğu için haftalardır aslanlara yeterince yiyecek veya ilaç verilmedi.

Bir aslanın bir deri bir kemik halde hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Açlıktan bitkin düşen hayvanların ölmeden önce yeni bir ev bulabilmeleri için online olarak arayış başladı.

Osman Salih isimli kullanıcı, Facebook üzerinden hayvanları kurtarmak için 'Sudananimalrescue' isimli bir kampanya başlattı. Salih, şunları yazdı:

'Bu aslanları parkta gördüğümde sarsıldım. Kemikleri derilerinden dışarı çıkıyor.İlgilenen insanları ve kurumları onlara yardım etmeye çağırıyorum' Veterinerler, aslanların sağlığının son zamanlarda ciddi şekilde kötüleştiğini ve bazılarının vücut ağırlığının neredeyse üçte ikisini kaybettiğini bildirdi.

Özel olarak finanse edilen parkın yöneticisi Essamelddine Hajjar, 'Her zaman yiyecekleri olmuyor, onları beslemek için kendi cebimizden harcıyoruz' dedi.

Hayvanat bahçesindeki koşullar, canlıların sağlığını da olumsuz etkiliyor. Gazeteciler, parkı ziyaret ettiği sırada, bir aslan iple başlandığını ve aşırı su kaybettiği için sıvıyla beslendiğini gözlemledi.

Son Güncelleme: 20.01.2020 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.