01 Ağustos 2016 Pazartesi 12:32
Avrupa'da Milli İrade Nöbeti!

Türkiye'deki FETÖ'cü darbe girişimini protesto etmek, tankların önüne çıkarak hainleri engelleyen milli iradeye sahip çıkmak ve demokrasi mesajı vermek için Avrupa'nın dört bir yanından gelen onbinler dün Almanya'nın tüm engellemelerine rağmen Köln kentinde buluştu. Federal Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanında kurulacak dev ekran vasıtasıyla Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne katılanlara seslenmesine izin vermemişti. Alman siyasetçiler de demokrasi şöleni şeklinde geçen mitinge karşı tavır almıştı. Yaklaşık 100 derneğin desteklediği, Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nca Deutzer Werft Meydanı'nda organize edilen miting, İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yanı sıra Paris ve Münih'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Almanca ve Türkçe, darbeyi kınayan, demokrasiye ve demokratik kurumlara destek verilen ortak bildiri okundu. Miting alanında Türk, Alman, Afgan ve Suriye bayraklarının dalgalandı. Sanatçı Uğur Işılak'ın sahne aldığı etkinlikte, TBMM ortak dekarasyonu okundu. Mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de katıldı. Mitinge AK Parti, CHP ve MHP'den katılım olduğuna da dikkat çeken Kılıç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcılara seslenmesi, Almanya'daki bazı makamlarca engellendi. Bu, açıklanması çok zor bir karar" dedi. Eker de "Bu mitingin önüne geçmek için günlerdir bir takım engellemeler yapıldığını biliyoruz. Ama 15 bin kişi için izin verilen miting, sağanak yağmura rağmen 80 bine ulaştı" diye konuştu. Mitinge mesaj gönderen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Birbirine kenetlenmiş gönülleri sansürlerle engelleyebileceğini zannedenler, bu sevgi karşısında küçülmeye mahkumdur" ifadesini kullandı.

'Gönül bağımızı kesmeye güçleri yetmez'
Katılımcılara telekonferansla seslenmesi mahkeme kararıyla engellenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı, mitingde paylaşıldı. Türkiye'nin 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, tarihinin başlangıcı itibariyle en karanlık, ama bitişi itibariyle en şanlı günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugünkü Türkiye, dünyanın her köşesindeki kardeşlerine, dostlarına, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkma konusunda dünden daha kararlı, daha azimlidir." Darbe teşebbüsünün duyulduğu andan itibaren her yer olduğu gibi,Almanya'daki Türk vatandaşlarının kalpleri ve dualarının Türkiye'nin yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Köln'de Demokrasiye Saygı Mitingi'nde bir araya gelen kardeşlerimizle aramızdaki gönül bağını, kalpten kalbe giden yolu kesmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Son Güncelleme: 01.08.2016 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.