03 Mayıs 2015 Pazar 17:19
Avrupa'yı Korku Sardı!

İngiliz Guardian Gazetesi, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin Mart ayında ABDöncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarında omurgasından ağır yaralandığını, yatalak duruma düştüğünü ileri sürdü.

Habere göre Bağdadi Musul’da tedavi görüyor. Gazetenin IŞİD’e militan kılığında sızan 2 istihbarat görevlisine dayandırdığı haberine göre, hareket kabiliyeti iyice kısıtlanan Bağdadi, geçen ay yetkilerini 'sağ kolu' olarak gördüğü eski fizik öğretmeni Ebu Ala el-Afri’ye geçici olarak devretti.

Yeni örgüt lideri Afri, görevi devraldıktan sonra koalisyon güçlerine karşı 'bir dizi intikam saldırısı' planladı. İstihbarat kaynaklarına göre bu saldırıların öncelikli hedefi Avrupaolacak. Kaynaklar, militanların kendilerine IŞİD’in koalisyon saldırılarından büyük zarar gördüğünü söylediğini de aktardı. 

''BAĞDADİ ÖLÜRSE YENİ LİDER OLACAK''

Bağdadi’nin, Ninova eyaletindeki El Baaj bölgesinde 18 Mart’ta ağır yaralanarak elden ayaktan düştüğü, artık örgüte bir daha liderlik edemeyecek durumda olduğu, yenine Afri’nin geçtiği daha önce de iddia edilmişti. Irak hükümetinin IŞİD danışmanı Hişam al-Haşimi, Afri hakkında bir açıklama yaptı. Haşimi, ''Ebu Ala el-Afri çok akıllı, iyi bir lider ve yönetici. Eğer Bağdadi ölürse, örgütün yeni lideri o olacak'' dedi.

AŞİRETLERDEN IŞİD LİDERİNİN BAŞINA ÖDÜL

Mısır’ın Sina Yarımadası’ndaki aşiretler, IŞİD’e biat ettiğini duyuran ''Sina Vilayeti'' adlı örgütün liderlerinden Şadi el-Muini’nin başına 130 bin dolar ödül koydu. Sina’daki Aileler ve Aşiret Gençleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ''Muini’yi öldürene 130 bin dolar, yerini söyleyene 13 bin dolar para ödülü verileceği'' belirtildi. Birlikten yapılan bir diğer açıklamada ise Muini’nin Gazze’ye kaçtığı yönünde ''kesin bilgiler'' olduğu iddia edildi.

Son Güncelleme: 03.05.2015 17:25
Anahtar Kelimeler:
AvrupayıKorku Sardı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.