08 Kasım 2015 Pazar 14:20
Avustralya Daha Fazla Mülteci Alabiliriz

 

Eylül ayında eski Başbakan Tony Abbott Hükümeti Ortadoğu'da devam eden insani krizlere cevap olarak yıllık 13 bin 750 kişiden oluşan kontenjanın haricinde, 12 bin ek mülteci alınacağını açıklamıştı. Avustralya Göçmen Bakanı Dutton, Dutton ABC'nin Insiders programında hükümetin daha fazla mülteci alabileceğini söyledi.

"BU KRİZE DAHA FAZLA YARDIM ETMEYE AÇIĞIZ"

Dutton konuşmasına şunları kaydetti: "Eğer güvenlik ve sağlık kontrollerini tamamlayabilirsek, biz gerçek mülteci konumunda olan insanları getirmiş oluruz. Hükümetimiz bu insani krize karşı daha fazla yardım etmeye açık. Fakat ilk olarak söz verdiğimiz 12 bin kişiyi getirebileceğimizi göstermemiz lazım." Dutton ayrıca, ülkeye kabul edilecek mültecilerin "Avustralya'daki yakın akraba ve tanıdıklarının yanlarına yerleştirileceğini" aktardı.

"KAMPLARDAKİ DURUM ÇOK KÖTÜ"

Göçmen Bakanı geçen hafta başında Ürdün'deki Zaatari Mülteci Kampı'nı ziyaret etmişti. TV programında söz konusu kamp ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Dutton, "Kampta 40 bin çoçuğun koşup, oynadıklarını gördüm ve hiç hoş bir tablo değildi. Çoğu insan ailesini ve yakınlarını kaybetmişler. Kamplar çok dolu ve çok büyük zorluklar var. Suriye'deki siyasi durum iyileşmedikçe kamplardaki durum daha da kötüye gidecektir." dedi.

26 MİLYON DOLAR ÖDENEK

Kamplarda elektrik ve kanalizasyon şebekesinin olmadığını belirten Dutton, "Avustralya'nın Manus ve Nauru'daki kamplarının Zaatari ile kıyaslanamayacak ölçüde daha iyi" olduğuna dikkat çekti. Duton sadece Nauru'da 11 milyon dolarlık hastane olduğunu ve daha da iyileştirilmesi için 26 milyon dolar ödenek ayrılacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 08.11.2015 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.