19 Mayıs 2015 Salı 13:46
Ayrılıkçılardan Askere Saldırı: 3 Ölü

Güvenlik yetkilileri, Tümbuktu kentinin 130 kilometre güneyindeki Bambara Maoude bölgesinde ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) üyelerinin saldırıdüzenlediğini, 3 Mali askerinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Yetkililer, saldırıda ayrılıkçılardan ölenlerin olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi.

Mali'de 15 Mayıs'ta hükümetle bazı silahlı muhalif gruplar barış anlaşması imzalamış ancak CMA anlaşmaya imza atmamıştı.

CMA, martta, anlaşmanın mevcut halini imzalamayacaklarını, anlaşmada somut güvenceler sunan değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, Azavad bölgesinin bağımsızlığının ilan edilmesini, ülkenin kuzeyinde bulunan Timbuktu, Gao ve Kidal bölgelerinin birleşmesini ve yeni bölgenin de siyasi bir statüye sahip olmasını talep etmişti.

 

Son Güncelleme: 19.05.2015 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.