31 Ocak 2019 Perşembe 13:31
Bakan Çavuşoğlu: 'Batı Ülkeleri HTŞ...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demirören Medya Grubu'nu ziyaret etti ve burada bazı Batılı ülkelerin HTŞ'ye para yardımında bulunduğunu, ihlallerde bulunması için teşvik ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, bunun iki amacı olduğunu söyledi: "Bir, İdlib muhtırasının bozulması için. İki, sırf biz yapıyoruz diye anayasa komisyonunun kurulmaması için çaba sarf eden koalisyonun içinde ülkeler var."

Çavuşoğlu'na Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölge çalışmaları da soruldu.
Güvenli bölgeye Rusların karşı olmadığını belirten Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölgeden ne kastettiğinin ise belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Bu konuda müzakerelerin devam ettiğini de belirten Dışişleri Bakanı, konunun 5 Şubat'ta yüksek düzeyli ortak çalışma grubunda ele alınacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Adana Mutabakatı'na yönelik gelişmelere de değindi. Suriye yönetimiyle ilişkilerin kesilmesine rağmen mutabakatın sonlandırılmadığını belirten Çavuşoğlu, "Siyasi çözüm olduğunda karşımızda Suriye yönetimi varsa, bizim işimize çok yarar" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.