09 Kasım 2016 Çarşamba 13:07
Başbakan Binali Yıldırım'dan Trump'a Fetullah Güleni verin mesajı ?

 Dışişleri Bakanlığı'ndan da ABD seçimiyle ilgili ilk açıklama geldi. Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, 'Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız' denilirken, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a ilk tebrik ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

"Bugün bir yıldır bütün dünya kamuoyunu meşgul eden ABD’de seçim sonuçlandı" diyen Başbakan Binali Yıldırım, "Seçim sonucu, bir çok insanın düşündüğünün aksine farklı şekilde gerçekleşti. Donald Trump yeni başkan olarak ABD’nin 45’nci başkanı olarak seçildi.

Sayın Trump’ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarmış bir şekilde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur" diye konuştu.

'TÜRKİYE - ABD DOSTLUĞU İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLUR'

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı, aklı, yürütücüsü ve azmettiricisi olarak ABD topraklarında yaşayan Fetullah Gülen’in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, ABD ve Türk toplumu arasındaki dostluğa zarar veren bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye - ABD dostluğu için yeni bir başlangıç olur" açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme: 09.11.2016 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.