24 Ekim 2016 Pazartesi 13:53
Bekir Bozdağ Gülen'in iadesi için ABD'ye gidiyor

ABD Adalet Bakanıyla Gülen'in iadesini görüşecek

Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.00'te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüşecek Bozdağ, Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek. Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de ABD'li mevkidaşına aktaracak.

 

Geçici tutuklamayı yeniden talep edecek

Bozdağ ayrıca 10 Eylül'de gönderilen Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması talebini de yeniden gündeme taşıyacak ve bu talebi destekleyecek "deliller" paylaşacak. Adalet Bakanı Bozdağ'ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı bildirildi.

CHP ve MHP'li vekiller de Bozdağ'a eşlik edecek

ABD ziyaretinde Bozdağ'a, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyeleri AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu da eşlik edecek.

Bakan Bozdağ ayrıca 27 Ekim'de Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) Washington'da gerçekleştireceği "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü" konulu toplantıya katılacak ve 28 Ekim'de de Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde Anadolu Ajansı'nın "Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi"nin açılışını yapacak.

Son Güncelleme: 24.10.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.