05 Şubat 2016 Cuma 13:23
Bill Clinton: Türkler hayranlık verici bir iş yaptı


Dünyanın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yanaki en büyük mülteci sayısıyla  karşı karşıya kaldığını belirten Clinton, Londra'da yapılan toplantıda  Suriyeliler için 10 milyar dolardan fazla yardım taahhüdünde bulunulduğunu, bunun  umut verici bir gelişme olduğunu dile getirdi.
 
Türkiye'nin tek başına 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı  ağırladığını kaydeden Clinton, "Türkler, kapılarına gelen tüm sığınmacıları kabul  ederek hayranlık verici bir iş yaptılar. Oldukça güzel imkanlara sahip sığınmacı  kampları inşa ederek onlara kasabalar kurdular" diye konuştu.Suriyeli  sığınmacıların Türkiye'de iş kurmaya da başladıklarını ifade eden Clinton, sığınmacıların da girdikleri topluma katkı sağladıklarını söyledi.
 
Clinton, sığınmacıların topluma entegre olabilmesi için iş dünyasının  temsilcilerine de büyük iş düştüğünü vurguladı.İNSANLIK İÇİN BİR TEST"
 
Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya, mülteci krizinin giderek  büyüdüğünü belirterek tüm iş dünyasını sığınmacılara destek vermeye çağırdı. Tüm  dünyanın mülteciler için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan  Ulukaya, "Tüm sorumluluğu hükümetlere ve sivil toplum kuruluşlarına bırakamayız.  İş çevrelerinin de bu konuya daha fazla eğilmesi gerekir" dedi.
 
Ulukaya, sığınmacılara yardım için "Tent" (Çadır) isimli organizasyonu  kurduklarını kaydederek, 20'den fazla büyük şirketin bu inisiyatife destek  verdiğini ve sayının artmaya devam ettiğini ifade etti.
 
Ulukaya, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye hükümeti ve halkının  yaptıkları dolayısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Mülteci krizi insanlık için  bir test, bu testi bazıları geçer, bazıları ise kaybeder. Eğer bu kadar teknoloji  ve imkana rağmen bunda başarısız olursak çocuklarımıza iyi bir gelecek  bırakamayız. Eğer bu testi geçemezsek çocuklarımız ileride 'Neden insanların suda  boğulmasına izin verdiniz, neden onları kapınızdan geri çevirdiniz' sorularını  sorar" dedi.

Son Güncelleme: 05.02.2016 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.