30 Ağustos 2016 Salı 11:43
BM Bunu'da Yapmış!

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, BM'ye ait yardım fonları Esed ailesine ait birçok vakfa milyonlarca dolar yardımda bulunmuş.

2011 yılında başlayan iç savaşın ardından yüz binlerce insanın ölümüne ve milyonlarca Suriyelinin de ülkesini terk etmesine neden olan Esed rejiminin BM tarafından finansal destek aldığı iddia edildi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre BM yardım fonları Esed ailesine ait vakıflara aktarılmış.

Guardian gazetesi BM'ye ait yardım fonlarının yıllardır uluslararası yaptırımlara tabi olan Esed rejimine milyonlarca dolarlık finansal yardımda bulunduğunu iddia etti.

Guardian, "Birleşmiş Milletler, yardım programı kapsamında Beşar Esed'e yakın kişilere milyonlarca dolarlık kaynak aktardı." diyor.

Guardian'ın araştırmalarına göre hem ABD hem de AB'nin yaptırım listesinde bulunan şirketlerin ve iş adamlarının BM'den yüklü miktarda fon almış.

Esed'in eşine ve dostlarına para yardımı

"BM'nin kaynak aktardığı vakıflardan birisinin kurucusu Esed'in karısı Esma Esed. Bir diğeriyse Esed'in yakın dostu Rami Makluf. BM'den yapılan açıklamada yardım programı paralarının sadece Esedrejiminin onay verdiği kuruluşlara gönderilebildiği ifade ediliyor ve paraların gerçekten amacına uygun harcanması için BM'nin elinden geleni yaptığı vurgulanıyor."

"Ancak BM'yi eleştirenler yardım paralarının sadece Esed yanlılarının çıkarına kullanıldığını ve yüz binlerce kişinin ölümüne yol açan Suriye iç savaşının mimarı Beşar Esed rejiminin BM kaynaklarıyla koltuğunu salama almaya çalıştığını söylüyor."

Son Güncelleme: 30.08.2016 11:40
Anahtar Kelimeler:
Esed Dünya BM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.