14 Nisan 2015 Salı 16:45
BM'den Olay 24 Nisan Açıklaması

Dujarric, basın toplantısında Ermeni iddiaları ve Papa'nın açıklamalarına ilişkin soruları yanıtlayarak, Ermeniler'in 24 Nisan'da 1915 yılındaki "trajik olayların" yüzüncü yılını anacaklarını söyledi.

Genel Sekreter Ban'ın, yüz yıl önceki olayların tanımlanmasına ilişkin hassasiyetin tamamıyla farkında olduğunu vurgulayan Dujarric, "Genel Sekreter Ban Ki-mun, 1915 yılının 'trajik olaylarının' hatırlanması ve anılması ile o dönemde yaşanan gerçeklerin ortaya çıkarılması için işbirliğinin devam ettirilmesinin, benzer 'katliam suçlarının' gelecekte yaşanmaması için kolektif kararlılığı güçlendirmesi gerektiğine inanmaktadır" dedi.

Dujarric, BM'nin benzer ''katliam suçlarının" tekrar yaşanmasının önlenmesi için uluslararası toplumun kapasitesinin artırılmasına çalıştığını da vurguladı.

Dujarric, 1915 olaylarına ilişkin kullandığı tanımlamaların herhangi bir "yasal etkisi" olmadığını da kaydederek, olaylarla ilgili olan ülkelerin bu konudaki müzakereleri sürdürmesinin önemine inandıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 14.04.2015 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.