11 Ocak 2016 Pazartesi 11:55
BM'den Sevindirici Haber: Madaya'ya yardım konvoyu bugün yola çıkacak

 İsyancıların elindeki kasabaya dün ulaşması beklenen konvoy, son dakikada çıkan sorunlar nedeniyle yola çıkamamıştı.
BBC'ye yaptığı açıklamada Fleming "İnsani yardım konvoyunun bu sabah yola çıkacağına dair teyit aldım. Bu sık görülen bir durum, zaman alıyor, idari engellerle devamlı karşılaşıyoruz" dedi.
Bu arada Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü MSF'ten Brice de la Vigne Madaya'daki durumu "çok korkunç" diye tanımladı. Madaya'daki doktorlarla iletişim halinde olan MSF'ten de la Vigne 250'den fazla kişinin akut yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğunu anlattı ve "Bu hastaların 10'u acilen tahliye edilmeli, aksi takdirde ölecekler" diye konuştu.Daha önce Dünya Gıda Programı WFP Madaya'ya ilk yardımı ulaştırmayı umuyordu. Gecikmeye neyin neden olduğu bilinmiyor.Giriş için üst düzey siyasi liderlerin yanı sıra cephedeki savaşçıların da onayının alınması gerekiyor.
Benzer bir yardım operasyonunun hükümet güçlerinin elindeki Kefraya ve Foah köyleri için de yapılması tartışılıyor. Madaya geçen Temmuz'dan bu yana hükümet güçleri ve Esad hükümetine destek veren Hizbullah örgütünün militanları tarafından kuşatma altında tutuluyor.

Son Güncelleme: 13.08.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.