16 Ocak 2016 Cumartesi 12:22
Burkina Faso'da otele saldırı düzenlendi

Sabah saatlerinde otele giren güvenlik güçlerinin, Mağrip El Kaidesi örgütüne mensup saldırganlarla çatıştığı bildirildi.
Burkina Faso İçişleri Bakanı Simon Campaore, dört yıldızlı otelin karşısındaki restoranın terasında 10 ceset bulunduğunu açıkladı

.BAKAN DA KURTARILDI
Aralarında Burkina Faso Çalışma
Bakanı Clement Sawadogo'nun da olduğu 30 rehine kurtarıldı, yaralı 33 kişi ise hastaneye kaldırıldı. 147 odalı otelde kaç rehine ve saldırganın bulunduğu net olarak bilinmiyor.

Söz konusu otelin özellikle yabancılar ve Birleşmiş Milletler (BM) görevlileri tarafından tercih edildiği biliniyor.

Reuters'ın haberine göre, saldırıların ardından hastaneye kaldırılan bir Avrupalı kadın, saldırganların Batılıları hedef aldığı izlenimi edindiğini söyledi.
Pentagon'dan bir yetkili, Amerikan ve Fransız özel birliklerinin yardım için hazır olduğunu, 75 Amerikan ve 60 Fransız askerinin müdahale için beklediğini açıkladı.   

MALİ'DEKİ SALDIRIDA 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Radikal terör örgütü Mağrip El Kaidesi Aralık ayında aralarında Burkina Faso'nun da olduğu birçok ülke için cihat çağrısında bulunmuştu. Aşırı dinci militanlar geçtiğimiz Kasım ayında komşu ülke Mali'de de benzer bir saldırı düzenlemişti. Yirmi kişinin ölümüyle sonuçlanan bu saldırıyı da Mağrip El Kaide'si üstlenmişti.

ÜLKEDE SULAR DURULMUYOR

Burkina Faso geçen yılın başında gerçekleşen darbenin ardından ilk kez başkanlık seçimine gitmişti. Darbeden önceki lider Blaise Compaore ülkeyi 27 yıl yönetmişti. Ülkeye uzun süredir gerginlik ve çatışma ortamı hakim.

Son Güncelleme: 16.01.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.