10 Mayıs 2016 Salı 15:03
Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

ERZİNCAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladığını iddia etti.

Cankurtaran, Erzincan İl Başkanlığı binasında düzenlendiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşların iradesini, devlet organlarını ve ülkeyi vesayeti altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

"Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladı" görüşünü savunan Cankurtaran, yüzde 49,5 oranında seçmenin desteğiyle başbakanlık görevine gelen Ahmet Davutoğlu'nun tek bir kişinin isteğiyle başbakanlık ve AK Parti genel başkanlığı görevini bıraktığı iddiasında bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki bütün insanlar bütün vatandaşlar olarak, en iyi şekilde yönetilmeyi ve en vasıflı insanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyoruz. AK Parti Ankara Milletvekili'nin yaptığı açıklama maalesef tüm Türkiye için utanç kaynağıdır. Bir itibarsızlık örneğidir. 'Düşük profilde bir başbakan istiyoruz.' Şimdi ben soruyorum ey hükümet, bu ülkenin cesur, mert insanları düşük profilde bir başbakan tarafından yönetilmeye mi layıktır? Bu ülke düşük profilli insanların yöneteceği bir ülke midir?"

CHP olarak geçmişte tüm vesayetlere, antidemokratik sistemlere, asker vesayetine, hukuksuzluğa karşı topyekün direndiklerini öne süren Cankurtaran, "Bütün Parti Meclisi, milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerimizle beraber, yöneticilerimizle beraber, başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu vesayete sonuna kadar direneceğiz ve onların getirmeye çalıştığı 'Türk usulü başkanlık sistemi' denilen, adeta çağdaş yönetim sistemlerinden uzak, dikta, otoriter sisteme karşı da tüm örgütlerimizle halkımızla omuz omuza mücadele vererek direneceğiz." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.