18 Şubat 2017 Cumartesi 12:16
Çin'de Kuş gribi 106 kişi hayatını kaybetti !

 Yaşanan virüs ile ilgili açıklama Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komitesi tarafından verildi. Ülkede Aralık ayından bu yana kuş gribiyle mücadelenin devam ettiğini belirten komite, hastalık nedeniyle birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, birçok kişinin ise tedavisinin devam ettiğini ifade etti.

Ölü Sayısı Her Geçen Gün Artıyor Virüsün ülkede hızla yayılmaya devam ettiğini belirten komite yetkilileri, Aralık ayında 20 kişinin, Ocak ayında 79 kişinin, Şubat ayında ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Virüsü kapan ve tedavi altında olan kişi sayısının da oldukça yüksek olduğunun belirtildiği açıklamada, sayının artmasından duyulan korku da dile getirildi.

Şu Ana Kadar 359 Virüs Raporu Geldi Ülke geneline yayılmaya devam eden kuş gribinin en çok Sıçuan, Hunan, Cıciang ve Guangdong eyaletlerinde görüldüğü belirtilirken, Aralık ayından bu yana yetkililere gelen kuş gribi vakalarının sayısının 359’a ulaştığı vurgulandı.

Kanatlı hayvanlardan bulaştığı bilinen kuş gribi hastalığının artmasını engellemek için ülkede bulunan kanatlı hayvanların ve ürünlerinin ticaretinin tamamen durdurulduğu belirtilirken, virüsün sadece hayvanlardan bulaştığı ve insanlardan geçme riskinin bulunmadığının da altı çizildi. Ülke salgınla mücadeleye devam ediyor.

 

Son Güncelleme: 18.02.2017 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.