03 Aralık 2018 Pazartesi 12:22
Çin’den Yapay Güneş Adımı

Uzay programları konusunda en çok adım atan ülkeler ABD, Rusya ve Çin. Yapay Ay sonrası şimdi yapay Güneş adımı ile de Çin bütün dünyanın gözlerini üzerlerine çevirdi.

Ülkelerin uzay programları dahilinde yaptıkları şeyler artık güç gösterisi haline geldi. Özellikle 20. yüzyılın ortalarında ABD ile Rusya arasında uzay programları savaşları yaşanıyorsa da günümüzde bu ikiliye Çin’de eklendi. Geçtiğimiz günlerde yapay Ay ile gündeme gelen Çin şimdi de yapay Güneş için çalışmalara başladı.

100 Milyon Derecelik Isı

Çin yapay Güneş projesinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Güneş ışınlarının yapay bir ortamda gerçekleştirmeyi hedefleyen Çin yaptığı son testte 100 milyon derecelik bir ışı elde etmeyi başardı. Uzay programı kapsamında yapılan çalışmalara hız veren Çin, bu tarz testler sayesinde hedefine ulaşmaya çalışıyor. Yapılan çalışmaların bir etkisi olarak önceki testlerinden elde edilen sonuçları 2 katına çıkartmayı başarabildiler.

Yapay Güneş İle Daha Temiz Dünya

Nükleer füzyon sayesinde üretilen ısının aynı zamanda temiz enerji olarak kullanılması hedeflenmektedir. Bu proje sayesinde elde edilen enerjinin fosil yakıtlara oranla daha yüksek seviyelerde olabileceği öngörülmektedir. Ancak tam olarak bu projenin gerçekleştirilebilmesi için henüz eldeki teknoloji yeterli seviyede değil. Bu kadar yüksek sıcaklıklara karşı korunaklı şekilde çalışabilecek çekirdeklerin üretilmesi gerekiyor.

Dünya devleri arasında büyük bir yer tutan Çin uzay programı çalışmaları sayesinde adından söz ettirmeye devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.