29 Ekim 2016 Cumartesi 14:42
Clinton Fbı'dan, Hakkındaki Yeni Soruşturma İçin Açıklama İstedi



Clinton, 'Amerikalıların bu konuda bütün gerçekleri derhal öğrenmeyi hak ettiğini' söyledi.

Hillary Clinton soruşturması yeniden açıldı

Clinton, yeni verilerin FBI'ın soruşturmayı kapatma kararını değiştirmeyeceği ve hiç kimsenin cezalarla karşı karşıya gelmeyeceğinden emin olduğunu belirtti.

Cuma günü FBI, Clinton'a yönelik soruşturma dosyasını ilgilendirecek yeni yazışmalara ulaştıklarını ve soruşturmanın 'yeniden açıldığını' duyurdu.

FBI Başkanı James Comey ABD Kongresi'ne hitaben yazdığı mektupta, 'henüz yazışmaların kayda değer olup olmadığını bilemediklerini ve bu ek çalışmanın ne kadar süreceğini öngöremediğini' söyledi.
FBI Başkanı James Comey

Cuma günü duyurulan bu son dalgadaki e-postalar, Clinton'ın baş yardımcısı Huma Abedin'in boşandığı eşi, eski Temsilciler Meclisi Üyesi Anthony Weiner'a yönelik ayrı bir soruşturma sırasında ortaya çıktı.

Huma Abedin ve Anthony Weiner'a ait elektronik cihazlar, FBI tarafından, Anthony Weiner'ın North Carolina'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli e-postalar gönderdiği iddiası üzerine açılan soruşturma sırasında ele geçirilmişti.

Clinton'ın soruşturmasını etkileyebileceği düşünülen ve bu cihazlarda bulunan yazışmaların "devlete ait gizli bilgiler içerip içermediği" kontrol edilecek.
 

Son Güncelleme: 29.10.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.