11 Nisan 2016 Pazartesi 09:53
DAEŞ tehdidi sonrası Almanya zor durum'da

Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) başkanı Hans-Georg Maassen, Alman Welt am Sonntag Gazetesi’ne ülkedeki terör tehdidi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Maassen, terör örgütü DAEŞ’in, geçtiğimiz kasım ayında Fransa’nın başkenti Paris’i hedef aldığı saldırılarla 22 Mart’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlediği saldırıların ardından, hedefini diğer Avrupa başkentlerine çevirmesi üzerine konuştu. Örgüt tarafından salı günü yayınlanan tehdit videosunda, iki ülkede olduğu gibi Londra, Berlin ve Roma gibi kentlerde de benzer saldırı planları yapıldığının açıklanmasının ardından, Almanya’daki güvenlik tehdidinin çok ciddi seviyeye ulaştığı vurgulandı. Almanya’da terör saldırısı planına dair henüz ellerinde somut bir bilgi olmağını belirten teşkilat lideri, “Ancak ülkede potansiyel olarak terör saldırısı gerçekleştirebilecek yaklaşık 1100 radikal İslamcı var” şeklinde konuştu.

Örgütün, ülkede saldırı düzenleme girişimini teşvik etmeye yönelik bir propaganda izlediğini belirten Maassen, 2012 yılından bu yana Suriye ve Irak’a giden yaklaşık 70 kişinin, bu ülkelerde örgüt tarafından eğitildikten sonra, aktif olarak savaşmak için Almanya’ya döndüğünü ekledi. Ayrıca Maassen, geçtiğimiz yıl Suriye’ye ve Irak’a seyahat eden 800’den fazla Alman olduğunu ve bu kişilerin ‘öldürücü’ saldırı planı ile bağlantılı olabileceği konusunda da uyardı.

Son Güncelleme: 11.04.2016 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.