18 Mart 2016 Cuma 20:01
Davutoğlu: Bugün tarihi bir gündür

"Tüm düzensiz göçmenlerin 20 Mart itibariyle Türkiye'ye dönmesine karar verdik. Geri kabuller birebir prensibiyle yapılacak." 

DAVUTOĞLU

"Bugün iki sebepten dolayı tarihi bir gün. İlk olarak bugün Türkiye'de Şehitler Günü. Bugün tarihi bir gün, çünkü Türkiye ve AB arasında bir anlaşmaya vardık"

Çok önemli bir anlaşmaya vardık. Bugün AB ve Türkiye'nin aynı geleceğe sahip olduğunu gördük. Suriye'deki mülteci krizinin çözümünde işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük.

Türkiye ve AB ortak geleceği paylaşıyor, Çabaları asıl amacı ge'de boğılmalı önlemek.AB Türkiye'nin aldığı sayıda göçmeni kabul edecek.

Alınan para sığınmacılara yardım parasıdır. Bu konuda Türkiye sadece aracı olacaktır.  Bu 3 milar Euroya ek olarak 3 milyar euro daha gelecektir

VİZE SERBESTİSİ

Vize serbestisi umarım haziran'da tamam olur. 72 krite söz konusu. 35 kritieri yerine getirdik. geri kalan kriterleri de yerine getireceğiz umarım Avrupa'da üzerine düşen görevi yerine getirir

Bloke edilen fasılların açılması hzılandırılacak. Vize serbestisi konusunda iki tarafta üzerine düşeni yapacak.

TERÖR MESELESİ

"72 milyon Ankara'daki saldırının kurbanlarının yasını tutarken, aynı terör örgütünün buraya çok yakın bir yerde sembolleriyle terör eylemlerini destekleme şansını bulmasından dolayı hayal kırıklığımı dile getirdim. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı"

Ankara’da 35 sivili öldüren bir terör örgütü. Düşünün Brüksel’de geliyor bir durağı patlatıyor. Bu terör örgütü aynı semboller ve bayraklarla burada gösteri yapıyor siz nasıl hissederdiniz. Biz acımıza saygı gösterilmesini istiyoruz”

Teröre karşı uluslararası dayanışma çok önemli.  Teröre karşı Ankara ve Paris'te omuz omuza durduk.

SURİYE KAMPLARI

Dünya Türkiye'nin göçmen polisitkasını takdir ediyor.

300 bin kişiyi 5 yıldır ağırladığımız kamplar var her türlü yaşam hakkı veriliyor. tek bir uluslararası gölemci eleştiri yapmadı. Hiç bir yabancı saldırı ve ırkçı bir durum olmadı. Halkımız göçmenlerin alınmasına itiraz etmedi.

İsteyen kamplarımızı ziyaret edebilir
Türkiye'nin göçmenlere yönelik tavrına karşı tek bir eleştiri dahi almadık. Bizim 300 bin kişiyi 5 yıldır ağırladığımız kamplarımız var. Türkiye'nin göçmenlere yönelik tavrından şüphesi olan gelip kamplarımızı ziyaret edebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçeğin bir yüzünü açıkladı. Bazı Avrupalılar göçmenlere para atıyorlardı, 'Müslümanların Avrupa'da yer yok' diyen siyasetçiler var, bazı gazeteciler tekme atıyorlar kaçan göçmenlere. Avrupa gerçeğinin öbür yüzünü her zaman eleştireceğiz."

Bu sadece Türkiye'nin projesi değil, AB projesidir.

JUNCKER
Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean –Claude Juncker'in açıklaması şöyle:
"Önemli bir anlaşmaya vardık çok yoğun bir çalışma sonrasında. Bu mutabakat somut bir şekilde uygulanacaktır. AB'nin karşısında muazzam bir zorluk var. Bu nedenle bu gerekliydi."
 

TUSK: Hedef Avrupa'da düzensiz göçün önlenmesi

Bizim beklentimiz Türkiye'den biraz daha fazlasıydı ama hiçbirşeyden ise bir konuda ilerledik.

Mültecilerin hepsi buraya gelmek istiyorlar . Anavarış noktaları bunlar. Çünkü biz en hogörülü toplumları aramızda barındıran bir kıtayız.

Belçika krallığı son derece onurlu bir krallıktır. Bazı görüşler söylemler rencide edici olabilir. Bu söylemlere dikkat edilmesi gerekir.

DAVUTOĞLU

Ben eleştirilerimde hiç bir şekilde ülke ismi telaffuz etmedim. Biz nasıl gelen eleştirilerde rencide olmuyorsak. Avrupa'nın da gelen eleştiriler karşısında rencide olmaması gerekiyor. Eleştiri dilini karşılıklı saygı çerçevesinde kullanabiliriz.

Son Güncelleme: 18.03.2016 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.