13 Eylül 2016 Salı 10:23
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

Çavuşoğlu, Alanya'da AK Parti İlçe Teşkilatı önünde partililerle bayramlaştıktan sonra Alanya Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine katıldı. Çavuşoğlu, vatandaşlarla da bayramlaştı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bayramı Antalya'da, memleketinde, vatandaş ve hemşehrileriyle geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkes konusunda varılan mutabakatın ülkede yaşayanlara huzur ve barış getirmesini arzu ettiğini belirterek, "Özellikle bayramda bu ateşkesin sağlanması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük gayret sarf etti. Kendilerine de sizlerin huzurunuzda şükranlarımı sumak istiyorum. Yakından takip ediyoruz, inşallah kalıcı olur." diye konuştu.

- Van'daki terör saldırısı

Van'da gerçekleşen terör saldırısını da değerlendiren Çavuşoğlu, kalleş teröristlerin mübarek bayramda bile vatandaşların huzurunu, mutluluğunu bozmaya çalıştığını vurguladı.

Saldırının hedefinde dindar Kürtlerin olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bu saldırı, PKK gibi Marksist, Leninist ve ateist olmayan inançlı Kürt kardeşlerimizedir, onların inançlarınadır, değerlerinedir. PKK/PYD bugüne kadar Türkiye'de, Irak'ta, Suriye'de, Kürtlere zulüm eden terör örgütleridir. Zaten aralarında fark yoktur. En çok da inançlı Kürtlere zulüm etmişlerdir. Çünkü PKK'nın Marksist, Leninist ve ateist ideolojini benimsemiyorlar. Bunlar Suriye'deki Kürtleri de göçe zorlamışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Birilerinin PKK'yı Kürtlerin temsilcisi ve onların haklarını savunan grup olarak göstermeye çalıştığına işaret eden Çavuşoğlu, esasen Kürt vatandaşlarının ve değerlerinin en büyük düşmanının PKK olduğunun altını çizdi.

Bayramda şehrin ortasına bombayı patlatmalarının sebebinin açık olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bayram gibi kutsal günlerde bile bu kalleşler, teröre devam ediyor. Bunların dinle, inançla, ahlakla, hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Ama önce onları şehirlerde temizledik. Şimdi de dağlardaki inlerinde temizliyoruz. Nerede olurlarsa olsun, buluyoruz ve temizliyoruz. Sonuna kadar, PKK'yı temizleyene kadar, mücadeleyi sürdüreceğiz. Kahraman polis ve askerlerimizle her yerde, hatta sınır ötesinde, Irak'ta da aynı operasyonları devam ettireceğiz. Şimdi onlara yardım eden FETÖ'cü kan kardeşleri de temizleniyor. Dolaysıyla mücadele daha da etkili oluyor. Belirlenen hedefler içeride ve dışarıda daha iyi vuruluyor."

Terör örgütlerinin ne ederlerse etsinler, hedeflerine ulaşamayacağını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın en büyük rahatsızlığının Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt vatandaşların onları tercih etmemesi olduğunu kaydetti. Buradaki Kürtlerin bayrağını, devletini, vatanını, milletini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve demokrasiyi tercih ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra da bunu zaten göstermiştir. PKK'nın da Kürt vatandaşlarından en büyük rahatsızlığı bu. Güya onlara ceza vermeye çalışıyor ama Kürt vatandaşlarımız PKK'ya teslim olmayacaktır." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 13.09.2016 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.