09 Ekim 2016 Pazar 01:05
Dünya İslam Alimleri Birliğinden HALEP Çağrısı!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Kardavi, Suriye'nin Halep kentini savunmak için birlik olma çağrısında bulundu.

İstanbul'da düzenlenen Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi 26. Dönem Toplantısı'na katılan Kardavi yaptığı açıklamada, "Her Müslüman'ın Halep'i savunmak için ortak tavır alması gerekir" diye konuştu.

Halep'e yardım için birlik olma çağrısı yapan Kardavi, "Önünde Halep gibi vahşilerin sofrasında parçalanan bir kent varken İslam ümmetinin dağınık halde kalması caiz değil. Bu vahşi saldırılar karşısında bir silkiniş, bir harekete geçme hali bulmayı umuyoruz" dedi.

Halep'te yaşananların İslam düşmanlarının dahil olduğu büyük bir mesele olduğunu ifade eden Kardavi, Müslümanların kan dökmeyi ve savaşı sevmediğini, kendisine düşmanlık edenler dışında kimseye de düşmanlık etmediğini söyledi.

Suriye'de katil rejim güçleri ve Rus jetleri ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e saldırılarını artırırken, bu saldırılarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 09.10.2016 01:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.