13 Mayıs 2018 Pazar 15:35
Endonezya'daki  Patlamayı Deaş Üstlendi!

Endonezya'nın Doğu Cava bölgesinde ülkenin ikinci büyük kenti Surabaya'da yerel  saatle 07.30 sularında üç kiliseye bombalı saldırılar düzenlendi. Terör örgütü DAEŞ, sosyal medya hesapları aracılığıyla saldırıları üstlendi. Polis de saldırganların aynı aileden olduğunu açıkladı.

Saldırılarda 11 kişinin öldüğünün, 41 kişinin yaralandığını  açıklayan Doğu Cava Emniyeti Sözcüsü Frans Barung Mangera, yaralıların  tedavisinin hastanede sürdüğünü ifade etti.

Mangera ayrıca Santa Maria Roman Kilisesi'ne düzenlenen ilk saldırının  ardından birkaç dakika içinde Diponegoro ve Pantekosta kiliselerine de  saldırıldığını kaydetti.

Motosikletli kadın saldırgan

Bölge polisi, Santa Maria Roman Kilisesi'ndeki intihar saldırısında  iki çocuğuyla motosiklet üzerinde olan bir kadının, bombayı kilise girişinde  infilak ettirdiğini belirtti.

Polisin olaya ilişkin geniş çaplı soruşturması devam ederken, patlama  sonrası nüfusun yoğun olduğu başkent Cakarta, Doğu Cava ve Riau Adaları  bölgesinde en üst seviyede güvenlik alarmı verildiği duyuruldu.

Bu arada Devlet Başkanı Joko Widodo, olay yerinde incelemelerde  bulunmak ve yaralıları ziyaret etmek için kente gitti.

Ülkenin en büyük Müslüman topluluğundan Nahdlatul Ulema (NU),  Endonezya Ulema Meclisi ve  Cakarta'daki Endonezya Kilisesi Derneği saldırıları  kınadı.

Yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan  Endonezya, en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor. Ülke nüfusunun yüzde 87'si  Müslüman, yüzde 10'u Hristiyan, yüzde 1,7'si Hindu ve yüzde 1,3'ü de diğer inanç sahiplerinden oluşuyor.

Anahtar Kelimeler:
EndonezyaSaldırıDEAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.