20 Nisan 2016 Çarşamba 19:47
Ensar'la bağlantısını itiraf eden öğretme 508 yıl hapis cezası verildi

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı. Ensar Vakfı'yla bağlantısını kabul eden tecavüzcü öğretmene toplamda 508 yıl 3 ay ceza verildi. İlk duruşmada biten davada mahkeme herhangi bir indirime gitmedi. Muharrem Büyüktürk'ün son sözleri: "Ensar da Kaimder de istediğini aldı, arada beni kurban ettiler" oldu.

Karaman'daki davaya tepkiler çığ gibi: Ensar'ı aklamak için tek celsede bitirdiler

Duruşmayı takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi avukatları sanık öğretmen Muharrem Büyüktürk’ün davadaki son sözlerini aktardı: “Ensar da KAİMDER de istediğini aldı, arada beni kurban ettiler.”

Ensar davasında çıkan karara CHP'den ilk açıklama

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

[Haber görseli]Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor...

Kadınlar Karaman Adliyesi'nde: Tecavüzcüleri aklatmayacağız - VİDEO[Haber görseli]

 

Sanık öğretmen duruşma salonunda... İşte ifadesi;

-'Tacavüzcü öğretmen' duruşma salonuna getirildi, iddianame okundu.

- Sanık öğetmen Muharrem Büyüktürk ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti

-"Ben yapmadım. polisler çocukları yanlış yönlendirmiş... Polis bana baskı uyguladı. ‘Sen anlat burada ceza almazsın’ dedi. 

-Eşcinsel değilim, tutuklamasınlar diye öyle söyledim, kimseye tecavüz etmedim... Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar" (İddianameden basına yansıyan bir haberde Muharrem Büyüktürk’nin çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiği belirtilmişti).. 

-Çocuklara izlettirerek cinsel istismarda bulunduğu belirtilen Büyüktürk, "Çocuklar fen dersinde hayvanlarda üremeyi sordular, bende google ve youtube video açtım" dedi...

-"Polis seni sadece Adana'da hastaneye yatırırlar" dediği için önce iddiaları kabul etmiştim... Ben sadece öğrencilerimin ve velilerin olduğu ortamda yargılanmak istiyorum...

-Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum...

- Ensar Vakfı ve KAİMDER avukatları dosyayı incelemek için ek süre istedi.

-Sanık Muharrem Büyüktürk: Bana komplo kuruldu.

VİDEO | Karaman Barosu Başkanı'ndan karar sonrası açıklama

[Haber görseli]

Sanık öğretmen Ensar'ı yalanladı

- Ben Ensar Vakfı ve Kaimder yurtlarında tek sorumluydum...

Ensar Vakfı konuyla ilgili yapılan açıklamada öğretmenin 2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfımız şube merkezinde etüt öğretmenliği yaptığı söylemiş; olayla ilgili haber yapanlar ve konuyu gündeme getirenleri ise linç kampanyası başlatmakla suçlamıştı. Vakıf açıklamasında şu satırlara yer vermişti: "Bu iğrenç olayı kullanarak Vakfımızın adını karalamaya çalışan, itibar suikastı için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kişi ve gruplara yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz."

-Avukat sanık öğretmenin beraatini istedi...

-Karaman davasında 'Tanık'lar: Sanık çok sevilen, saygıdeğer biri.. çocukları çok seven biri, çocuklar da onu çok seviyordu'

-Avukat Ütebay: Sanığa ait bilgisayar kayıtları suça dair ciddi emareler taşıyor.

-Avukatların soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedildi.

-Katılanlar vekillerinin Ensar, Kaimder, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunma istemlerinin reddine, kapalılık kararının kaldırılmasına karar verildi.

-Karaman sanığına son sözleri soruldu: Ben kurban oldum, suçsuzum

Son Güncelleme: 20.04.2016 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.