25 Nisan 2015 Cumartesi 16:08
Ermeniler Türk Bayrağına Saldırdı

ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan  Yönlendirme Komitesi'nce Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma"  yürüyüşüne katılan yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin  Washington Büyükelçilği'ne geldi.

Türk ve Amerikan bayrağı taşıyan, "Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama  değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" ve "Yurtta barış dünyada barış" yazılı  pankartlar açan binlerce kişi, daha sonra Ermeni protestocuların gösterilerini  büyükelçiliğin önündeki kaldırımda yapmasını istemeyen ve 14 Nisan'dan beri  elçilik binası önünde nöbet grupla birleşti.

Her yıl olduğu gibi Ermenilerin bu sene de Türk Büyükelçiliği önüne  gelerek eylem yapmaları beklendiğinden, yürüyüşe katılan binlerce kişi saatlerce  elçiliğin önünden ayrılmadı.

Ermeniler Türk bayrağını yakmak istedi

Ermeni protestocular ise öğleden sonra ellerinde Türkiye karşıtı  pankartlar açarak elçiliğin karşısındaki kaldırımda toplanmaya başladı.  Türkiye'yi, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları inkar etmekle suçlayan  eylemciler, Türkiye aleyhinde dövizler açtı.

Ellerinde Ermenistan bayrakları bulunan göstericiler, attıkları  sloganlarla ABD Başkanı Barack Obama'dan, başkanlık seçimi döneminde kendilerine  verdiği sözleri tutma çağrısında bulundu.

Bulundukları kaldırımdan Türklere sözlü sataşmalarda bulunan  Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayak altına almak istedi. Bunu gören  Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa  süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri,  gruplar içinde bir kaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.

Öte yandan Ermeni grubun önünden aracının içinde bulunan Türk  bayrağıyla geçen bir Azerbaycan vatandaşını Ermeniler durdurarak müdahale  bulundu.Aracın içindeki bayrağı alan Ermeni gruba, orada bekleyen Türkler de  müdahale etti. Aracından inerek Ermenilere karşılık vermek isteyen Azeri vatandaş  ise çıkan arbede sırasında polis tarafından gözaltına alındı.

Gösteri, polisin güvenlik önlemleri altında akşam üzeri sona erdi.  Türk grup gün sonunda elçilik binası önünden İstiklal Marşı söyleyerek ayrıldı.

Son Güncelleme: 25.04.2015 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.